Onderhoud en Reparatie

Meer dan een technisch product

In de markten waar ELSTO Lifting actief is, is de kwaliteit van service en advies vaak net zo belangrijk als de kwaliteit van de producten. Op veel plaatsen zijn de ELSTO Lifting - producten een essentiële schakel in productie- en transportprocessen, de toegankelijk van gebouwen of het gewoon thuis kunnen blijven wonen bij teruglopende mobiliteit. Hiermee zijn veel gebruikers sterk afhankelijk van een permante betrouwbare werking van onze producten en onze service.

Service met een hoofdletter S

ELSTO Lifting verzorgt niet alleen het hele traject vanaf het eerste adviesgesprek tot aan de periodieke onderhoudsbeurten. Onze klantenkring reikt van een oudere mevrouw in Groningen met een EasyHomelift tot een luchthaven in de Haarlemmermeer met een bagage afhandelingssysteem, en alles wat daar tussen zit. Een competente, goed opgeleide en VCA gecertificeerde groep monteurs zorgt er voor dat service op maat en op tijd wordt aangeboden. Door hun ervaren professioneel advies en onderhoud wordt de cost of ownership van uw installatie zo laag mogelijk worden gehouden bij een maximale betrouwbaarheid.

Wij werken met eigen medewerkers, zo weet u precies wie er bij u over de vloer komt. In het bijzonder in de thuissituatie, is dat een geruststellende gedachte. Maar ook in een professionele situatie is het fijn te weten dat mensen die aan “jouw” machine, lift of vijzelinstallatie komen sleutelen, weten waar ze mee bezig zijn en op de hoogte zijn van de meest actuele service- en veiligheidsvoorschriften. Door interne kennisoverdracht en toetsing, houden we onze mensen volledig up to date.

Service met structuur

Voor alle hefmiddelen is in de wet vastgelegd dat minimaal één keer per jaar onderhoud moet worden gepleegd, en het hefmiddel in kwestie moet worden beoordeeld op veiligheid en functionaliteit. ELSTO Lifting heeft per product een onderhouds- en inspectiechecklist, zodat precies kan worden vastgesteld wat er moet gebeuren om weer veilig en efficiënt een jaar verder te gaan. Om onnodig oponthoud te voorkomen kunnen tijdens de keuring op locatie eventueel noodzakelijke kleine reparaties worden uitgevoerd zodat het keuringsbezoek meestal met een goedkeur kan worden afgesloten.

Dit soort inspecties en gepland onderhoud worden, zoals de naam al aangeeft, doorgaans zorgvuldig ingepland. Maar ook als er plotseling door een calamiteit of anderszins een storing of reparatie nodig is, kunt u op ELSTO Lifting rekenen. Onze afdeling planning (088-7865600 tijdens kantooruren) zorgt er voor dat zo snel als mogelijk een van onze service experts ter plaatse is en u snel weer in bedrijf bent.

ELSTO Lifting Techniek ontzorgt!